Hart boven Hard-dag 23 juni 2018

Wat?

Hart boven Hard is georganiseerd rond 5 dagen per jaar waar iedereen die meewerkt of wil meewerken elkaar treft! Hier worden alle lopende en nieuwe projecten gepresenteerd, en hier nemen we samen de beslissingen. De ideale gelegenheid om je neus aan het venster te komen steken!
Met ceremonieleidster Saïda Isbai. Na afloop van de boeiende gesprekken kijken we samen de tweede helft van de WK-match België – Tunesië!

Wanneer?

Zaterdag 23 juni, 11u tot 15u.

Waar?

In het RITCS in Brussel, Dansaertstraat 70 (10 min wandelen van station Brussel-Centraal)
Klik hier voor de kaart.

Inschrijven!

Het is helemaal gratis (lunch is vrije bijdrage), maar we vragen toch om in te schrijven, zodat we zicht hebben op het aantal deelnemers.
SCHIJF JE IN ONDERAAN DEZE PAGINA ↓ ↓ ↓ ↓ ↓

HbH_Dag201802_B_004

Kom jij ook naar de Hart boven Hard-dag op 23 juni?

Op 23 juni van 11u tot 15u organiseren we de volgende Hart boven Hard-ontmoetingsdag in Brussel. Deze ontmoetingsdagen zijn centrale momenten voor heel de beweging. Hier ontmoeten sympathisanten elkaar, hier worden ideeën gelanceerd, hier is er uitwisseling tussen lokale groepen en nationale plannen, etc. Dit is de tweede van vijf centrale ontmoetingsdagen die we per jaar organiseren. Het is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de beweging en van gedachten te wisselen met andere sympathisanten en mensen die de beweging doen draaien op alle niveau’s of zich in de toekomst willen inzetten.
PS: We zijn er ons van bewust dat de HbH-dag valt op de dag van de WK-match België-Tunesië, dus we ronden de dag af om 15u, en dan kunnen we allemaal samen ter plaatse nog naar de tweede helft van de match kijken!

Op een Hart boven Hard-dag kan je: 

 • Ontdekken hoe je kan meewerken binnen Hart boven Hard (nationaal of lokaal).

 • Mee discussiëren en beslissen over de belangrijke knopen die moeten worden doorgehakt.

 • Ontdekken welke projecten er lopen, welke nieuwe ideeën er zijn, en zien hoe je daar eventueel zelf bij kan helpen.

 • Zelf projecten voorstellen (van wilde ideeën waar je gelijkgezinden bij aan boord wil halen, tot bestaande projecten waarvoor je de steun van Hart boven Hard wil), zie onderaan deze pagina.

 • Komen luisteren en meepraten en kennis maken met de mensen die Hart boven Hard doen draaien.

Programma:

Het programma ligt nog niet helemaal vast, hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven. Dit is alvast het verloop van de dag:

10u45: Ontvangst met koffie en thee

11u00: Presentaties van lopende en nieuwe projecten

11u30: Verkiezing nieuwe Kleine Vergadering

12u00: Plenaire bespreking van de campagne van Hart boven Hard naar de verkiezingen toe

13u20: LUNCH (vrije bijdrage)

14u00: Werkgroepen

 • Zorg
  Naar aanleiding van het werk van de lokale groep van Leuven rond kwaliteitsvolle en toegankelijke zorgverlening is er deze werkgroep om te bespreken wat Hart boven Hard kan betekenen rond zorg.
 • Mobilisatie richting een grote Manifestatie
  Op 12 mei 2019, twee weken voor de Federale / Vlaamse / Europese verkiezingen, komen we massaal op straat! De weken voordien hebben we nood aan een goede manier om de straat op te gaan om te praten over de inhoud die we met de manifestatie naar voor willen brengen, een format dat mobiliserend werkt! Denk aan flyeren of een enquête afnemen, maar het moet origineler, dus gaan we er in deze werkgroep over brainstormen.
 • Ecologie / Divestment
  Op de voorbije Hart boven Hard-dagen werd het duidelijk dat we met Hart boven Hard een grotere rol willen spelen rond ecologische thema’s, het werd duidelijk dat we dat willen doen door in te zetten op ‘Divestment’ (bedrijven, overheden, mensen, … overtuigen om niet langer te investeren in kwalijke producten / grondstoffen / praktijken), er zijn al wat plannen hoe we dat kunnen doen, in deze werkgroep willen we daar feedback over vragen, en verder over nadenken.
 • Lokale acties Dag Tegen Armoede
  Op 17 oktober is er de Dag van Verzet Tegen Armoede, dat is iets waar we met Hart boven Hard graag op willen inzetten. Hoe kunnen we dat doen? Kunnen we daar zowel nationaal als lokaal iets rond in beweging brengen? Dat zijn de vragen waar we over praten in deze werkgroep.

15u00: Samen naar de tweede helft kijken van België-Tunesië

Schrijf je hier in: