Studiedag: RIGHT(S) HERE!

Wat?

Met Hart boven Hard voeren we een verbindende campagne in de periode voor de verkiezingen, waarin belangrijke thema’s meer in het maatschappelijk debat komen. Op deze studiedag gaan we in gesprek over de mogelijke alternatieven die we met Hart boven Hard naar voor schuiven. We onderbouwen samen met experten onze voorstellen en we gaan samen in gesprek over de mogelijkheden die er zijn.

Wanneer?

Zaterdag 30 maart 2019, 10u30 tot 16u30.

Waar?

Auditorium BEL in Brussel, Havenlaan 86C (15 minuutjes stappen van station Brussel-Noord)
Klik hier voor de kaart.

Inschrijven!

Deze dag is helemaal gratis (lunch is vrije bijdrage), maar we vragen toch om in te schrijven, zodat we zicht hebben op het aantal deelnemers.
SCHIJF JE IN ONDERAAN DEZE PAGINA ↓ ↓ ↓ ↓ ↓

Banner studiedag

RIGHT(S) HERE!

Burgertribunaal en Forum der alternatieven

Op 30 maart is er deze denkdag / studiedag / ontmoetingsdag waar we de belangrijkste actuele problematieken en vraagstukken bespreken en waar we samen nadenken over mogelijke alternatieven of oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd.

We kleden deze dag in als een tribunaal, waar we de balans opmaken van het beleid, met getuigenissen, experten en zelfs twee heuse rechters.
In de namiddag gaan we dan dieper in op de alternatieven die vandaag bestaan, in kleinere groepen gaan we verder in gesprek met kenners die toelichting kunnen geven bij belangrijke beleidsvoorstellen.

Op deze dag sluiten we ook onze grote enquête af ‘Stem niet alleen op mensen, stem ook op ideeën’: www.art23.be.

PROGRAMMA

Voormiddag: Burgertribunaal

Aan de balie? getuigenissen, advocaten, beschuldigden en experten.

Doel van dit proces? Hoe komt het dat we op verschillende vlakken voor enorme uitdagingen staan? Is er een bepaalde logica die ervoor zorgt dat de planeet opwarmt en de ongelijkheden toenemen? Wat zijn daar de gevolgen van en wie draagt die? Op deze vragen gaan we verder in en we schuiven oplossingen naar voor die gekozen werden uit de enquête op www.art23.be.

Thema’s die aan bod komen:

Klimaat, werk, sociale rechtvaardigheid, zorg, discriminatie, belastingen.

Namiddag: Forum der alternatieven

Eerlijke belastingen, toegankelijke zorgverlening, werkbaar werk, een oplossing voor sociale ongelijkheden, een antwoord op de opwarming van de aarde, en ga zo maar door. Hoe geraken we daar?

Ga in kleine groepen in gesprek met allerlei experten over elk van deze thema’s! Samen onderbouwen we de concrete alternatieven en wapenen we onszelf om de discussies aan te gaan.

Kom af met je vrienden en collega’s om samen in gesprek te gaan over de richting die we moeten uitgaan. Voor het klimaat, sociale rechtvaardigheid en een menselijk megratiebeleid!

Schrijf je hier in: