Hart boven hard Aalst

Het Comité Werken aan de Vrede Aalst reikte op 7 april 2021 de Vredesprijs “Menszijn in coronatijden” voor de maand april uit aan Hannes D’Hauwers.

Als laatstejaarsstudent Lichamelijke Opvoeding aan de Vrije Universiteit Brussel, koos hij als stageproject voor het behalen van zijn Masterdiploma als thema het sportief begeleiden van kankerpatiënten tijdens hun behandeling. Dat gebeurde in het kader van het Onco-Fit-programma van het OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove.

Tijdens de corona-lockdown, toen fysiek samenkomen om te sporten niet meer kon, bood hij spontaan aan om belangeloos online fitnessinstructies te blijven geven voor deze patiënten.
Dat samen bewegen effectief helpt, maken de reacties van het team dat zichzelf de Kanjers noemde, duidelijk:

“Laat Hannes maar weten dat die sessies met hem en natuurlijk met jullie allemaal mij alleszins veel geholpen hebben om mijn diagnose te verwerken.”

“Wens Hannes proficiat en inderdaad de sessies met Hannes, Laurens en jullie allemaal waren zeer aangenaam. Blijven bewegen met lotgenoten en onder begeleiding hielp zeker en vast, zowel op mentaal als fysiek vlak. Denk nog vaak aan iedereen. Hopelijk kunnen we na corona samen iets gaan drinken en bijpraten.”

“Wens Hannes proficiat. En ben zeker dat ik zonder hen nooit zo vlug hersteld zou zijn. Mijn marathon heb ik nog niet kunnen lopen maar ik ben wel super fier wat ik wel al kan. Mis jullie allen en hopelijk kunnen we vlug samen eens afspreken hè.”

“ Wens hem een dikke proficiat . En zonder Hannes en jullie stond ik nu nog niet zo ver. ”

“Ook van mij een dikke proficiat. Ook al is het heel lang geleden, door de Corona, toch veel goede herinneringen aan onze sessies.”

“Sporten was niet mijn ding, zal het allicht nooit worden, maar dankzij Hannes en zijn Youtube-filmpjes die we achteraf nog kunnen bekijken, ga ik toch nog eens aan de slag. Zijn enthousiasme spat van mijn computerscherm en werkt zo aanstekelijk dat stilzitten geen optie is ”

De prijs werd uitgereikt door Dr. Hilde De Loof, dochter van wijlen Dr. Jef De Loof, huisarts in Aalst, bekend van de Medische Werkgroep tegen Atoomwapens, en stichter van het Vredeshuis Aalst.

Het kunstwerkje van de hand van Steven Vlasschaert en Dirk Vlasschaert bevat de Vredessymbolen van Aalst.
Hannes werd ook bedacht met een gedichtje van Stijn De Paepe, kleine aanpassing door ons tussen haakjes :

Als je er eentje bent,
als je er eentje kent,
als je er een gehad hebt,
lang geleden of recent,
dan weet je het gewis:
sinds mensenheugenis,
hoe onbetaalbaar wezenlijk
een goede (fitness-) leraar is.

 

De Vredesprijs ‘special edition’, onder de noemer ‘Mens-zijn in coronatijden’, werd voor de maand maart uitgereikt aan Ilse De Wolf. Nadat ze eerst bij het OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove werkte als verpleegster op de spoedafdeling, ging ze aan de slag als lesgeefster bij het Sint-Augustinusinstituut Aalst.

Sinds de coronacrisis offerde ze al haar schoolvakanties op om haar ex-collega’s bij te staan bij de hulp aan zieken tijdens deze pandemie. Dit werk gaf haar zoveel voldoening dat ze besliste om in februari 2021 het onderwijs te verlaten en weer te gaan werken op de spoedafdeling van het OLV Ziekenhuis.

Het was een periode die werd benoemd met oorlogstermen, met beelden van ziekenhuizen die deden denken aan oorlogszones. De veilige linies verlaten om aan het front weer mee te strijden, en zo (toen nog ex-) collega’s en zieke mensen te helpen tegen de gevolgen van dit virus: niet iedereen zal het Ilse De Wolf nadoen. Ook in de buurt werd geapplaudisseerd voor de mensen in de zorg, ondermeer door haar (intussen ex-) collega’s Bianca De Brandt en Thomas Meganck die ook al werden genomineerd, maar dan in een andere categorie.

Helemaal verdiend, net als deze Vredesprijs ‘special edition’. Want zij en haar collega’s verdienen meer dan applaus.

Deze Vredesprijs, uitgereikt door Mensen werken aan de vrede Aalst en Vredeshuis Aalst, vergezeld van een klein gedichtje, biedt hopelijk wat morele steun. De rest, daar blijven we samen op aandringen.

 

Applaus voor de velen
die ‘t echt iets kan schelen,
die troosten, die delen,
gedreven en woke.
Voor al wie paraat is
en zelfs als het laat is
tot alles in staat is
en nooit van de kook.
Applaus voor de kwieken
die zorgen voor zieken,
aan huis, in klinieken.
En opslag mag ook.

(Stijn De Paepe- 21 maart 2020)

 

De estafette van de Vredesprijs, met daarin de namen van alle vorige Vredesprijswinnaars (sinds 1989) werd haar overhandigd door Zuster Renata. Zij was zelf ooit laureaat voor de Vredesprijs, was jaren werkzaam in het OLVZ, waar ze één van de laatste zwartzusters was (de congregatie kwam in 1474 naar Aalst om pestlijders te verzorgen).

Het mooie kunstwerkje, van de hand van Dirk Vlasschaert en Steven Vlasschaert, met daarop de belangrijkste Aalsterse vredessymbolen, werd overhandigd door Stefaan Van Den Abbeele, voorzitter van Vredeshuis Aalst. Proficiat, Ilse!!!

Op 28 februari 2021 ontving Anja Boelaert (volwassen begeleidster van Chiro Sint–Lutgardis Papegem) de Vredesprijs voor februari 2021 uit handen van vertegenwoordigers van Chiro Atrejoe uit Aalst en van Johan Heirman namens het Comité Werken aan de Vrede Aalst.

Chiro Atrejoe kreeg als vroegere prijswinnaar de taak om de nieuwe prijswinnaar te huldigen en deed dit met onderstaande toespraak:

Aan allen die gekomen zijn proficiat! Aan allen die niet gekomen zijn, ook proficiat!

Met deze intro begon zowat elke speech uit het intussen 30 jaar geworden kinderprogramma Samson & Gert. Deze opener is dan ook niet toevallig gekozen. Vandaag wil het vredescomité door middel van de vredesprijs aandacht geven aan alle kinderen en jongeren. Door de twee lockdowns en strenge coronamaatregelen hebben vele jongeren een zwaar jaar beleefd. Ieder van jullie kent ongetwijfeld wel een jongere met problemen. Zo niet dan volstaat het om eens een krant open te slaan en de vele getuigenissen en oproepen er op na te lezen.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel. Er zijn ook mensen die deze periode draaglijker proberen te maken voor elkaar. In eerste instantie denken we aan de vele jonge vrijwilligers in jeugdbewegingen, die ondanks de strikte maatregelen en beperkingen, het beste van zichzelf blijven geven om kinderen en jongeren 3 uur in het weekend hun zorgen proberen te doen vergeten. Dit geldt uiteraard niet enkel voor jeugdbewegingen, maar voor alle verenigingen en organisaties die zich ondanks alles blijven inzetten voor de jeugd.

Enkele jaren geleden kreeg onze Chiro, Chiro Atrejoe, de eer om de vredesprijs in ontvangst te nemen. Dit omwille van onze jarenlange inzet om ook kinderen uit meer maatschappelijk kwetsbare situaties een zorgeloze zaterdagnamiddag te bezorgen. Vandaag zijn wij hier terug aanwezig en zullen wij de vredesprijs voor de maand februari dan ook overhandigen aan iemand die zich al jarenlang inzet voor de jeugd.

De winnaar voor de maand februari is Anja Boelaert. Zij is reeds jaar en dag de volwassen begeleider van Chiro Papegem en staat de Chiro en haar leiding bij met raad en daad. Zij vormt een uitgelezen voorbeeld van iedereen die zich blijft inzetten voor jongeren ondanks het afgelopen moeilijke jaar. De vredesprijs van deze maand lauwert bij uitbreiding dan ook alle jeugdwerkers, jonge vrijwilligers, verenigingen, organisaties of gewoon mensen die jongeren een hart onder de riem steken en er zijn voor elkaar.

Dan rest mij nog om Anja te feliciteren met haar prijs. Een dikke proficiat!

Op de laatste zondag van januari reikt het Comité Werken Aan De Vrede in Aalst traditiegetrouw de Vredesprijs uit.
Op 26 januari 2020 viel deze eer te beurt aan de lokale kern van Hart boven Hard in Aalst. Van een “uittredend” laureaat wordt verwacht dat deze op de Vredesprijsuitreiking mee de nieuwe laureaat voorstelt. Het Comité Werken Aan De Vrede heeft echter voor 2021 geopteerd om de Vredesprijs elke maand toe te kennen aan iemand die op een bijzondere manier gestalte geeft aan “het mens-zijn in tijden van corona”.
Op zondag 31 januari 2021 hield Inge De Vriendt, bezield “trekker” van de lokale HbH-kern te Aalst, daarom een bevlogen toespraak ter ere van deze “eerste” nieuwe laureaat van 2021, mevrouw Suzanne Moortgat, moeder van gewezen Aalsters burgemeester Ilse Uyttersprot. Het Comité prijst haar om haar sereniteit en waardigheid, ondanks de zware last die zij te dragen heeft naar aanleiding van de tragische dood van haar geliefde dochter.

Hierna de integrale versie van de toespraak die Inge hield…

“Mens-zijn in coronatijden.
“Nous sommes  en guerre”, klonk het in Frankrijk. Oorlogstermen werden gebruikt om te berichten over een virus dat wereldwijd ieders gezondheid bedreigt. Even dacht het Comité Werken aan de Vrede eraan dit jaar dan ook geen Vredesprijs uit te reiken. In vermeende oorlogstijden waren grote acties niet mogelijk, meestal niet wenselijk, in Aalst zelfs meteen verboden.

Het hielp ons, Hart Boven Hard, niet echt om een boodschap over te brengen in 2020, hoewel we dat graag hadden gedaan nadat wij verleden jaar zelf de Vredesprijs mochten ontvangen. De voorstelling over Piketty’s boek “De Geschiedenis van de Ongelijkheid”, gepland met het Vredeshuis Aalst, werd afgelast. Toch vallen dagelijks slachtoffers op het internationaal slagveld van ongelijkheid, die, net als corona, wereldwijd toeneemt. Niet door een virus, maar door nietsontziende wereldwijde winsthonger en belastingontwijking, die geen prijs verdienen. Dat mensen economisch en fiscaal geweld bestrijden met vreedzaam protest, is hun streven naar vrede.

Gewoon, of ongewoon? Mens-zijn in coronatijden… Voor het Comité Werken aan de Vrede en onze burgerbeweging Hart boven Hard verdienen gewone mensen die ook in coronatijden bleven doorzetten, wèl een prijs. In uitzonderlijke tijden immers zijn ‘gewone’ mensen en hun ‘gewone’ daden eerder ongewoon, soms echt uitzonderlijk.

In zijn vorige boek, legde meester Jef Vermassen uit dat moordenaars uit alle standen en rangen komen.
In corona-tijden kwamen óók mensen uit alle rangen en standen op, maar dan voor de goede zaak. Ze riepen op tot geduld, solidariteit, volhouding. Mensen zetten kleine en grotere hulpacties op voor familie of voor hun buren, boden materiële hulp of gewoon wat menselijk contact: een simpel telefoontje of bemoedigend wenskaartje.

Er was dagelijks handgeklap voor de helden in de zorg, die bleven doorgaan in omstandigheden die soms oorlogszones leken. Mensen trokken naar hun werk, bedienden de kassa, vulden rekken aan – tijdens de eerste golf was vooral WC-papier in trek – postbodes en pakjesdragers reden rond door weer en wind, vakbondsmensen maakten overuren om uitkeringen te betalen, het onderwijspersoneel deed zijn uiterste best kinderen iets bij te brengen…
We zagen winkeliers hun broodnodige waren uitstallen in de toog. We zagen er mensen geduldig op anderhalve meter afstand hun beurt afwachten om die te kopen. Op sociale media gebruikten mensen feiten in hun strijd tegen fake news en complottheorieën.

Tegenover onzin staat de rede, net als tegenover oorlog de vrede.
Talloze helden bleven mens in coronatijden en verdienen daarom ons respect. In 2021 reikt het Comité daarom symbolisch iedere maand een Vredesprijs uit. Mensen mogen zelf hun kandidaat voorstellen voor de volgende 11 maanden. Kunnen worden genomineerd : alle gewone mensen die gewone dingen doen in ongewone tijden, de helden van alledag.

Af en toe stijgen mensen ook in barre tijden echt uit boven zichzelf, en doen ze het bijna ondenkbare bij hun streven naar sereniteit, ook wel vrede genoemd.
Zoals Mohamed El Bachiri, wiens grote liefde Loubna, op 22 maart 2016 om het leven kwam bij de aanslagen in Brussel. Zijn liefdevolle speech in De Afspraak beroerde miljoenen. In het boek dat hij nadien schreef, houdt hij een hartstochtelijk pleidooi tegen haat, wraaklust en vernietigingsdrift.
Of de mama van de kleine Luna (2) die mild was voor Hans Van Themsche en zei: “Je mag niet haatdragend zijn. Dan maak je alles voor jezelf kapot” en zelf pleitte voor een tweede kans voor de dader.
Zulke mensen zijn grote voorbeelden. Ze inspireren anderen om sereen te blijven in een gepolariseerde samenleving waarin mensen soms zitten in de loopgraven van het eigen gelijk.

Ook hier in Aalst ziet men mensen die verder kijken, en vooral: verder gaan ondanks groot lijden na zwaar geweld. Mensen die getuigen van hoop, moed, doorzettingsvermogen.
Wij kozen nu voor iemand die sereen bleef na het grootst mogelijke verdriet van een mama: het verlies van haar kind. Zij viel op door haar deelname aan de Wittelintjesactie op het Werfplein, standvastig voor de waarden waar ze voor staat. Ze maakte zo een vreedzame vuist tegen geweld op vrouwen, tegen intrafamiliaal geweld. De mama van ‘Ons Ilse’, mevrouw Suzanne Uyttersprot-Moortgat, hier vandaag weer aanwezig.

Ons valt de eer te beurt haar deze estafettestok te overhandigen, met daarin de lijst van alle vorige Vredesprijswinnaars. Hij wordt  telkens doorgegeven, en wel omdat, zelfs al lijkt de weg naar vrede lang, de tocht veel makkelijker is als ieder zijn stukje loopt en ook samenwerkt, ieder op zijn of hààr manier.

Meester Jef Vermassen, haar advocaat, zal hierna een woordje doen en een toelichting geven over intrafamiliaal geweld.”

Op 12 maart 2019 organiseert Hart boven Hard regio Aalst, in samenwerking met Masereelfonds en andere verenigingen in het Wereldhuis een info-avond over onze actie rond Artikel 23.

 

Artikel 23 is het onderdeel van de Belgische Grondwet dat ons allemaal het recht op een menswaardig bestaan garandeert, op arbeid en op sociaal overleg, op sociale zekerheid, behoorlijke huisvesting en op een behoorlijk pensioen. Bovendien verzekert het ons ook het recht op een gezond leefmilieu en op culturele en maatschappelijke ontplooiing. Allemaal zaken die de laatste jaren in min of meerdere mate op de helling zijn komen te staan…

 

Wij van burgerbeweging Hart boven Hard hebben geen politieke banden, we hebben enkel de bedoeling om burgers te verbinden. Daarom willen we in de aanloop naar de federale verkiezingen van mei 2019 iedereen aan onze fundamentele rechten herinneren. We voeren onder meer campagne rond het klimaat en antiracisme, maar op 12 maart in het Wereldhuis spitsen we ons toe op het luik  ongelijkheid en iets wat er direct mee in verband staat: fiscaliteit.

 

De inleiding wordt verzorgd door Lander Vander Linden, lid van de Kleine Vergadering van Hart boven Hard, die ons meer komt vertellen over artikel 23 en onze grondrechten. Daarna heeft Heidi Degerickx, UGent en Vierdewereldgroep Aalst, het in het bijzonder over ongelijkheid en het huisvestingsbeleid in onze stad. Tot slot heeft Frank Vanaerschot van Fairfin, een socio-culturele organisatie die opkomt voor een eerlijker verdeling van ons geld, het over de actie Move your Money, die banken ertoe wil aanzetten niet langer te investeren in fossiele energie.

 

De avond wordt visueel opgeluisterd met korte filmpjes over elk thema, die momenteel op YouTube al druk bekeken worden. Na afloop is er natuurlijk ook gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen – want die zullen er zeker zijn. Voor velen onder ons wordt deze avond immers beslist een eyeopener.

 

Afspraak dus op 12 maart 2019 om 20u (deuren 19.30 uur) in het Wereldhuis, Nieuwbeekstraat 35, Aalst.
De toegang is gratis, want de problematiek is te belangrijk en gaat ons allemaal aan.
Breng zo veel mogelijk geïnteresseerden mee en like/link ons op de sociale media via https://nl-nl.facebook.com/hartbovenhardaalst/ .

http://www.hartbovenhard.be/wp-content/uploads/2019/01/Flyer-avond-artikel-23-A4-definitieve-versie.jpg

 

Op dinsdag 25 september 2018 is er een verkiezingsdebat in Aalst, met als thema:

AALST, de fundamenten en/of de façade

Dit debat gaat door in de Daenszaal van Ontmoetingshuis De Brug, Hertshage 11 te 9300 Aalst en start om 19u30 (deuren 19u15).

De inkom is gratis.

Zeven lijsttrekkers nemen deel aan dit debat:
Jean-Jacques De Gucht  –  Open VLD
Christoph D’Haese  –  N-VA
Ilse Uyttersprot  –  CD&V
Ann Van de Steen  –  Lijst A
Alexander Van Ransbeeck  –  PVDA
Sam Vandeputte  –  sp.a
Lander Wantens  –  Groen

Moderator is Jan De Waele
Sidekick: Johan Velghe (Pr. Daensfonds)

Met de steun van:
ABVV Oost-Vlaanderen – Regionale Raad Aalst
Linx+  –  ABVV-partner in vrije tijd
Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen
Vormingplus Vlaamse Ardennen – Dender
Masereelfonds
Jebron – Minder is meer
Huis van de mens – een initiatief van deMens.nu
LEF (Links Ecologisch Forum) – FGE
Vredeshuis Aalst
Geneeskunde voor de Derde Wereld

Affiche verkiezingsdebat Aalst 25 september 2018

Belastingen zijn niets meer, maar ook niets minder, dan de prijs voor onze beschaving . FAN Financieel Actie Netwerk ijvert ervoor, Hart Boven Hard Aalst doet mee.

De zorgsector heeft (allang) dringend geld nodig. Toch zijn er nog wachtlijsten voor instellingen waar dikwijls steeds minder zorg (kan) geboden worden, waar de zorgbehoevende steeds meer moet ophoesten, en waar het personeel steeds meer van zichzelf moet geven, soms tot burn-out erop volgt.
Dat geld is er nochtans, alleen moet het gehaald halen waar het zit : bij diegenen die nu nauwelijks, soms zelfs geen belastingen betalen: de superrijken en multinationals.
Daarom zullen wij er op 7 juni weer bij zijn, ook aan het station van Aalst, om te flyeren op Tax Justice Day: de dag waarvoor we (blijven) ijveren voor rechtvaardige fiscaliteit.
Want de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen.

 

“Tot een miljard euro [extra] is nodig”
Met dank aan Bart Van der Biest : Een bloemlezing ..

“Een kwart van de jongeren die in een noodsituatie verkeren, krijgt niet de gepaste hulp.”

“Door de extra investeringen zijn de voorbije jaren de wachtrijen in de ouderenzorg dan wel grotendeels weggewerkt, het probleem van de onderfinanciering van de intensieve zorg blijft. Voor veel bewoners die zwaar zorgbehoevend zijn, krijgen rusthuizen maar geld alsof het om relatief fitte bewoners zou gaan. Daardoor kunnen ze minder personeel inzetten dan nodig, waardoor de zorg vaak tekortschiet. Het verklaart de getuigenissen van bejaarden die lang moeten wachten vooraleer ze geholpen worden, die ondervoed geraken omdat ze nauwelijks te eten krijgen of die vereenzamen.”

“De jeugdhulp en de gehandicaptenzorg kampen bovendien met lange wachtlijsten. ‘Meer dan 14.000 volwassenen met een handicap wachten op een budget om hun zorg te financieren, onder wie 850 mensen die dringend hulp nodig hebben’, stelt Delaruelle. Voor de jeugdzorg gaat het om bijna 5.000 jongeren die op soms zeer dringende hulp wachten en de vele getuigenissen van ouders, hulpverleners en zelfs jeugdrechters tonen aan hoe penibel de situatie is. ‘Zelfs als ik vind dat de situatie zo problematisch is dat de jongere moet worden geplaatst, heb ik geen garantie dat het ook gebeurt omdat er te weinig plaats is. Die jongeren worden gewoon naar huis gestuurd’, vertelt een rechter.”

Lokale kern Hart boven hard Regio Aalst-Dender-Asse zet 2018 in met de boekvoorstelling:

“Als de laatste boom geveld is,
eten we ons geld wel op. 

Het kapitalisme versus de aarde”

Spreker: Ludo De Witte (auteur van het boek)

Dinsdag 16 januari 2018 om 19u30 (deuren 19u)
in:  AmokEsplanadeplein 14, 9300 Aalst (vlakbij station Aalst)

Inkom: €3,00

Er is iets vreemds aan de hand. Terwijl alle ernstige wetenschappers luid aan de alarmbel trekken, sussen onze politici en bedrijfsleiders: de klimaatverandering wordt aangepakt. Veel mensen in de milieu- en arbeidersbeweging stappen daarin mee. Ze geloven dat technologische innovatie, hernieuwbare energie en een ‘slimme’ fiscaliteit voor een transitie naar een duurzame samenleving kunnen zorgen. Als ze al niet beginnen over vegetarisme, dikketruiendagen of fietsen naar het werk.

 

Publicist Ludo De Witte heeft het helemaal gehad met die zoethoudertjes. In dit stevig onderbouwd traktaat brengt hij een ongemakkelijke boodschap: it’s capitalism, stupid! Willen we de aarde en de mens redden van de ondergang, dan dringt een systeemwissel zich op. Wég van een economie met ingebouwde groeimotor. Radicaal, zegt u? Er zijn helaas geen oplossingen meer die niet radicaal zijn. De Witte breekt een lans voor ‘ecosocialisme’ en roept milieuactivisten, syndicalisten en bezorgde burgers op om daarin mee te stappen.
Of gaan we, als straks de laatste boom is geveld, ons geld opeten?

Van Harte welkom!

“If you think the economy is more important than the environment,
try holding your breath while counting your money.”

Prof. Guy McPherson. School of Natural Resources

 

 

 

Alvast deze eerste kennisgeving om de datum al in je nieuwe agenda te noteren!

Auteur Ludo De Witte stelt persoonlijk zijn boek voor. Nadien is er gelegenheid tot vragen stellen en debat.

Deze activiteit, georganiseerd door onze eigenste lokale kern, gaat door in
AMOK – Esplanadestraat 14 te Aalst.
Deuren open vanaf 19u. Start activiteit is voorzien om 19u30.

 

 

Een actie, georganiseerd door Geneeskunde voor de Derde Wereld, die Hart boven hard Regio Aalst-Dender uit volle overtuiging steunt en van harte aanbeveelt!!

Waar: Het Wereldhuis – Nieuwbeekstraat 35 te 9300 Aalst

Wanneer: ZONDAG 10 DECEMBER 2017 van 16u00 tot 20u00

Stop The Killings is een mensenrechtencampagne van vakbonden en niet-gouvernementele organisaties die aandacht vraagt voor de repressie en moord op activisten, syndicalisten, journalisten en advocaten in het Zuiden en zich verzet tegen de straffeloosheid die vaak eerder regel dan uitzondering is. Als platform – waarvan Geneeskunde voor de Derde Wereld deel uitmaakt – eisen ze dat overheden hun verantwoordelijkheid opnemen en krachtdadig optreden tegen politiek geweld op sociale bewegingen. Van onderuit werken ze aan de bewustmaking en mobilisatie om zo over de grenzen heen een solidariteitsbeweging op gang te brengen die het respecteren van de internationale mensenrechtenverdragen afdwingt.
Hierbij focussen zij zich op de Filipijnen en nodigen op 10 december 2017 Angie Gonzalez, coördinator van de International Coalition for Human Rights in the Philippines en zelf politiek vluchtelinge, uit om over dit thema te informeren.
Er wordt een heus dessertenbuffet voorzien waar ieder iets naar zijn/haar gading vinden kan om de mensen ter plaatse te steunen. Voor de niet-zoetebekken zijn er loempia’s te krijgen.
Veganistische opties tevens beschikbaar.

Concreet gaat de opbrengst naar Karapatan, de alliantie voor de bevordering der mensenrechten bestaande uit individuen, groepen en organisaties. Karapatan verzet zich geweldloos tegen de gevoerde privilegepolitiek ten gunste van een kleine maar krachtige elite en ijvert voor een gemeenschap waar boeren over toegang tot land, arbeiders over waardig werk, inheemse volkeren over zelfbeschikkingsrecht, mensen in armoede over uitgebouwde sociale voorzieningen, vrouwen over gelijke rechten en jongeren over de garantie tot volwaardige onderwijs- en ontplooiingskansen beschikken.

Zie ook Facebook-eventpagina: https://www.facebook.com/events/512161232478477/?ref=br_rs

Contact

Ook in Aalst willen we ons steentje bijdragen, of beter ons hart laten spreken voor Hart boven hard.

Ontvang je graag wat informatie – ok! – of wil je met ons meewerken – nog beter! – stuur een mailtje naar Hart boven hard Aalst via aalst@hartbovenhard.be.

Deze website heeft cookies nodig om goed te kunnen werken. Meer info

Deze website heeft cookies nodig om goed te kunnen werken. Als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten