Hart boven hard Brugge

Image

ZIE JE VAN BRUHHE?

HART BOVEN HARD BRUGGE! hoopt met een hele grote delegatie aanwezig te zijn in Brussel! In Brugge focussen we dit net zoals vorig jaar op aanwezigheid en leggen geen regels op qua onderverdeling in vakken. Jij kiest wat je belangrijk vindt. Maar we hopen uiteraard op veel meer dan 20.000 man en daarom roepen we jou op om ook mee te helpen mobiliseren. Praat erover met je vrienden, familie, kennissen… Maak ze warm voor een samenleving met een + en overtuig ze dat het nodig is om op straat te komen en je stem te laten horen!

 • HART BOVEN HARD BRUGGE! neemt de trein van 11:53u naar Brussel! We verzamelen om 11:30u aan de voorkant van het station.
 • In Brugge is een sterke alternatieve stroom aanwezig, maar ze is van nature uit wat stiller. Daarom zouden we het leuk vinden dat jullie allemaal tonen dat HART BOVEN HARD BRUGGE! ook een stem heeft! Er is een kleine mediakit beschikbaar (het logo, A4 en A3 sjablonen…

Kerngroep Brugge is terug van weg geweest! We zijn van plan jullie maandelijks op de hoogte te houden van lokaal en nationaal nieuws. We zullen ook berichten over projecten die de wereld kunnen veranderen. Indien jullie tips hebben of jullie wensen een project of evenement aan bod te laten komen in onze nieuwsbrief (dat conform de waarden is waar HART BOVEN HARD voor staat), stuur ons dan een mailtje naar brugge@hartbovenhard.be !

Je kan de nieuwsbrief van oktober 2015 hier terug vinden.

Image

Oproep tot algemene mobilisatie!

HART BOVEN HARD is een groeiende burgerbeweging en draagt een noodzakelijk verhaal uit over waarde boven winst, zuurstof voor mensen en gelijke kansen voor iedereen. In deze tijden zijn dat principes die we hard (en vooral met ons hart) moeten verdedigen. Omdat het ertoe doet wat deze burgerbeweging zal mobiliseren in de weken die voor ons liggen. 

Omdat we dus met velen moeten zijn, om alternatieven te (kunnen) maken!! Daarom:

OPROEP 1: Kom naar De Grote Parade!

Doe op zondag 29 maart mee aan De Grote Parade. Het wordt een kleurrijke en familievriendelijke optocht rond tien hartenwensen voor een andere samenleving, met duizenden andere burgers. Want er is wel een alternatief! Dit is jouw kans om je stem te laten horen! Op een positieve, vredevolle, artistieke, prettig gestoorde, leuke, ecologische, poëtische, … manier!
http://www.hartbovenhard.be/de-grote-parade/

OPROEP 2: Maak dit zelf ook verder bekend!

Verspreid de e-flyer van De Grote Parade via je nieuwsbrieven en je internet- communicatiekanalen en maak de Parade op alle mogelijke manieren zichtbaar. In de communicatie-kit vind je alles wat je nodig hebt. Of deel deze mail via de knoppen onderaan!

OPROEP 3: Geef een duwtje, stort een bijdrage

Steun HART BOVEN HARD via https://www.growfunding.be/bxl/de-grote-parade (of via overschrijving op BE 81 8918 7401 9924 – vermeld ‘crowdfunding + je mailadres).
Een half jaar hebben HART BOVEN HARD en TOUT AUTRE CHOSE vrijwel zonder middelen gewerkt. Onze snelle groei brengt steeds meer uitdagingen met zich mee.Draag je het verhaal van HART BOVEN HARD en TOUT AUTRE CHOSE een warm hart toe? Je kan ons hartelijk steunen, we hebben 33.000 € (momenteel zitten we aan 21.195 €) nodig voor o.a.: de organisatie van De Grote Parade op 29 maart (veiligheid, logistiek, aankleding,…). De grote vraag naar actiemateriaal als stickers, flyers, posters,… De ondersteuning van intussen al bijna 20 lokale kernen, ook in jouw buurt …

OPROEP 4: Help een handje! Vrijwilligers gezocht!

Wil je helpen? Mail naar parade@hartbovenhard.be .
Er is nog nood aan vrijwilligers allerhande (bv. voor bemannen infostands, helpen duwen van de mobiele creaties in de parade, stewards (beveiliging) voor de groepen, dragers van spandoeken, verkopen van buttons, stagehands …). We zoeken zeker nog mensen voor het onthaal en mensen die badges willen verkopen!

OPROEP 5: Praktische info voor mensen die specifiek in Brugge of omstreken wonen: stap méé op met Hart boven Hard Brugge!

 • Hou rekening met het zomeruur!!!
 • We verzamelen aan de voorkant van het station om 10.00u
 • We nemen samen de trein (en we zetten ons van achter) van 10u57 (zodat we netjes op tijd zijn).
 • Als HART BOVEN HARD BRUGGE! willen we kenbaar maken dat we daar aanwezig zijn en het traditioneel “oubollige” imago – dat Brugge soms nog heeft – doorprikken. In de rechterkolom van deze mail vind je een koppeling naar een pak sjablonen (met wat instructies) die je kan gebruiken om je toonbaar te maken op  De Grote Parade.
 • Wil je meedoen als groepSchrijf je dan in via het formulier op De Grote Parade-site!! Verplicht wegens organisatorische redenen! Vergeet ook zeker niet de sjablonen van HART BOVEN HARD BRUGGE! te gebruiken.
 • Wil je mee doen als individu? Geen probleem! Kom gewoon naar het station! Iedereen welkom! Maar wees wel op tijd! Ter plaatse in Brussel kunnen jullie dan een vak kiezen.
 • De individuen die niet echt een groep kunnen kiezen, kunnen samen meelopen met een andere groep naar keuze.
 • Lees zeker alle afspraken na op de De Grote Parade-site omtrent politieke partijen en vakbonden en afspraken in het algemeen! De Grote Parade wordt georganiseerd door een burgerbeweging en wil inhoud boven “vakjes” laten primeren! In de vakken van de 10 hartenwensen is “soberheid” troef! Er is wel een 11de vak waar je als politieke partij of vakbond openlijk je steun mag betuigen.
 • Ben je West-Vlaming en lid van een vakbond? Check dan zeker eens de website of het volgend tijdschrift van je vakbond, wellicht wordt je treinticket terugbetaald!

Tot op De Grote Parade!

Wil je nog meer?

Zaterdag 21 maart: Bosje komt zo

Lentefris planten we in Affligem een Hart boven Hard-bos, met aan ieder nieuw boompje één hartenwens van jou of jouw organisatie. ‘Omdat zuurstof fijner ademt dan fijn stof!’ Kom mee spitten, of post hier je persoonlijke wens.

boomplanten

Van 26 tot 29 maart: Doe de HartsTocht

Van Doel tot Brussel stappen we ecologisch te voet op naar De Parade, in een heuse HartsTocht. Sluit je hier aan. Ook vanuit Oostende stroomt er volk toe, maar dan op de fiets – via Gent, Aalst,…

e3c26578-915d-4372-b91c-58aeedfedd64

Van 26 tot 29 maart: Fietstocht naar De Grote Parade

Mobiliseren voor de Hart Boven Hard Parade van 29 maart in Brussel, door met de fiets door Vlaanderen te rijden, onderweg promo te maken en projecten te bezoeken. Ook in Brugge! 25 Maart 14u. VERTREK BRUGSE FIETSELING NAAR DE GROTE MARKT: Roeiclub Waggelwater | 26 Maart 10u. : VERTREK TWEEDE ETAPPE NAAR GENT! Gratis logies – bezemwagen – gratis animatie/optredens – verbroedering!

d22b8748-d6eb-48a1-a1c2-7e7db16cf3a0

De Grote Brugse communicatiekit!

Vanuit HART BOVEN HARD BRUGGE! willen we vooral tonen wij ook een andere maatschappij willen! En daarom mikken we voluit op zichtbaarheid! Er werden enkele A3-posters en banners ontwikkeld die jullie kunnen gebruiken om te knutselen! Maak onze stad zichtbaar!

36e90291-8aa4-43c1-81a7-ef487856b78a

Download de sjablonen!

Op 29 maart willen we met zoveel mogelijk mensen naar Brussel trekken. Echt veel. Om een overduidelijk signaal te kunnen geven. En omdat we ervan overtuigd zijn dat er nog een pak mensen niet zoveel weten over HART BOVEN HARD en de Grote Parade, willen we flyeren en affiches ophangen. In onze geliefkoosde stad. En daarvoor kunnen we jouw hulp gebruiken!

Flyer-Actie 19 maart 2015.

De Grote Parade is in aantocht en we willen allemaal een zo groot mogelijke opkomst! Daarom houdt HART BOVEN HARD BRUGGE! – net als een pak andere lokale kerngroepen – een grote flyer-actie aan het station van Brugge! En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Zin om flyers uit te delen aan beide ingangen van het Station Brugge? Kan je ons helpen van 06.30u tot 09.30u? Schrijf je dan via dit event in! We zijn op zoek naar een tiental vrijwilligers (ongeveer 5 aan elke kant) en willen zo’n 1500 flyers uitdelen. Afspraak om 06.30u aan de ingang van het station! Daar zal je flyers, instructies en een badge (kwestie van herkenbaar te zijn) ontvangen. En dan: flyeren maar!

Afficheslag 21 maart 2015.

De Grote Parade is in aantocht en we willen allemaal een zo groot mogelijke opkomst! Daarom houdt HART BOVEN HARD BRUGGE! – net als een pak andere lokale kerngroepen – een afficheslag in het centrum van onze favoriete stad! En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Zin om mee massaal posters uit te hangen in cafees, winkels, openbare plaatsen, … Kan je ons helpen van 15.00u tot 18.00u? Schrijf je dan via dit event in! We zijn op zoek naar een 30-tal vrijwilligers. Afspraak om 15.00u aan de fontein op ’t Zand! Daar zal je posters, instructies, plakband en een badge (kwestie van herkenbaar te zijn) ontvangen. We splitsen ons op per 2. En dan: affiches uithangen!

Komende zaterdag is het zover: dan gaan we samen met een pak Bruggelingen op zoek naar wat er leeft in Brugge. Wat is er belangrijk voor jullie? Hoe kunnen we HART BOVEN HARD BRUGGE! levendig houden. Hoe gaan wij Brugge vertegenwoordigen op de Grote Parade in Brussel? Hoe willen we maatschappelijke problemen aankaarten in Brugge en burgers verder blijven informeren, engageren, … ?

Dit is jouw kans om mee te werken aan deze burgerbeweging. Jouw kans om de kerngroep van HART BOVEN HARD BRUGGE! te vervoegen en ons team te versterken. We gaan samen op zoek naar ideetjes en brainstormen erop los.

Om alvast even aan zelfreflectie te doen: jullie zullen onderverdeeld worden in 4 groepen en in die 4 groepen komen telkens 3 thema’s aan bod. Hierbij alvast wat info, zodat jullie al op voorhand een richting kunnen kiezen (in welke groep wil je meedenken?).


De groepen:

Denkers
Welke concrete activiteiten kunnen we uitwerken? Workshops, films, info-avonden, enz. Wat vinden we in Brugge belangrijk? Welke thema’s?

Durvers
Hoe kunnen we nieuwe mensen activeren, bepaalde groepen aanspreken en deze beweging kenbaar maken bij het grote publiek (de onverschilligheid weg werken, de interesse opwekken). Hoe verbreden we dit initiatief? Hoe kunnen we grote namen inschakelen? Links en rechts samen, enz. Vakbonden en werkgevers samen, enz.

Doeners
Deze groep buigt zich over de praktische zaken. Welke netwerken schakelen we in, welke middelen kunnen we aanboren? Logistiek, geld, marketing, enz.

Dromers
Hoe verbreden we de 10 hartenwensen? Voel je je niet thuis in de andere 3 groepen? Vind je dat dat er echt iets ontbreekt in HART BOVEN HARD BRUGGE! ? Moet het volgens jou nog verder gaan? Hoe kunnen we echt de maatschappij veranderen?


De thema’s:

HART BOVEN HARD BRUGGE!
Dit gaat specifiek over de toekomst van jouw stad, onze stad.

De Grote Parade
Alle ideetjes voor de aanwezigheid van HART BOVEN HARD BRUGGE! op De Grote Parade zijn welkom!

Algemeen
Andere ideetjes die niet in bovenstaande thema’s thuis horen.

In elke groep zal papier liggen (per thema en groep onderverdeeld) om jullie ideetjes te noteren. Ook de 10 hartenwensen zullen er papier aanwezig zijn als inspiratie. Evenals een inschrijvingsfomulier om de nieuwe (aspirant-)kerngroepleden hun gegevens te noteren. Alle ideetjes zullen naderhand gedigitaliseerd worden door de kerngroep van HART BOVEN HARD BRUGGE! en we gaan die hersenspinsels gebruiken om het vuur levendig te houden in onze prachtige stad.


Het programma

 • Iedereen is welkom vanaf 19.00u.
 • 19u30: Welkomstwoord door onze Master of Ceremony
 • 19u45: Inleiding en uiteenzetting “Wat is HART BOVEN HARD” door Wouter Hillaert (woordvoerder HART BOVEN HARD Nationaal)
 • 20u00: Onze Master of Ceremony legt uit wat het doel van de avond is en begeleidt de opdeling in groepen.
 • 20u15: Start brainstorm: alle remmen los! Pijnig die grijze massa en laat vooral jullie creativiteit werken!
 • 21u00: Oproep om de debatten af te ronden en alles definitief te noteren.
 • 21u15: Iedere groep komt naar voren en de vertegenwoordiger van de groep legt kort hun belangrijkste ideetjes en engagementen uit. Afsluitend dankwoordje
 • 21u15-…: Napraten bij een natje en een droogje aan de bar.

Hou je je liever op de achtergrond of is brainstormen niet zo jouw ding? Dan kan je toch helpen! Mensen die de bar bemannen, meehelpen met het onthaal, het opzetten van de zaal, … Heb je er zin in? Stuur dan een mailtje naar brugge@hartbovenhard.be !

Image

Update: Download nu de raamposter (pdf-formaat)! Print de poster zelf af, hang ze op aan het raam en maak zo reclame!

Een welvarend land, met welzijn en geluk voor iedereen. Dat is waarom we regeringen en minister-presidenten voor hebben verkozen. Niet de zwakste schouders moeten de lasten dragen maar iedereen… Het kan anders! Waar wringt het schoentje? (uit septemberverklaring HBH)

HART BOVEN HARD BRUGGE! zoekt samen met jou naar inspiratie voor de komende maanden.

Op 29 maart trekken we naar de HbH-parade in Brussel. In juni plannen we een groot Brugs evenement. We laten 100 bloemen bloeien tijdens een open trefdag: woord en wederwoord, debat, lezing, workshops, beeld, muziek, kunst, uitdaging, hartverwarmers.

Denker, doener, dromer, durver? We hebben iedereen nodig. kom mee beslissen waar we het over hebben. Hier ligt je kans om HART BOVEN HARD BRUGGE! vorm te geven! Jouw inbreng is belangrijk!

Heb je er zin in, kom dan op zaterdag 28 februari, vanaf 19u30, naar HOWEST (Rijselstraat 5, 8200 Sint-Andries). Gratis, iedereen welkom.

Wil je op de hoogte blijven, of heb je zin om te helpen? Hou dan zeker deze site en Facebook in het oog! Binnenkort posten we meer nieuws! Of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Contact

hbh-brugge
Vragen over communicatie?
Algemene info of vragen:
Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief:
Archief nieuwsbrieven:

Deze website heeft cookies nodig om goed te kunnen werken. Meer info

Deze website heeft cookies nodig om goed te kunnen werken. Als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

Sluiten